KooK-brief Special agenda cursus dagen

Beste bezoeker,

"Special, agenda nieuwe cursussen "

16-februari   Proefles "Wereldeten", Kennismaking met KooK en de cursus. Nog maar enkele plaatsen beschikbaar. schrijf snel in.
22-februari   KooKcursus "Wereldeten". serie van 8 lessen. 
2- Maart        Kookcursus "Fijne Franse keuken". serie van 8 lessen voor de vergevorderde hobbykoks.
10-maart      Workshop "Soep en zo", een middag activiteit start om 14.00 uur.
14-maart      Workshop "Tapas en Amuses" gezellig lekkere kleine hapjes maken.
17-maart      Workshop "Pasta en Pesto" Italiaanse specialiteit.
18-maart      Workshop "High Tea" op zondag middag vanaf 14.00 uur
21-maart      Proefles "Wereld eten" Kennismaking met KooK en de cursus.
24-maart      Workshop "Tapas en Amuses" gezellig lekkere kleine hapjes maken.
28-maart      KooKcursus "Wereldeten"serie van 8 lessen. 

 Workshops en cursussen inhoudelijk

 • High tea: High Tea is een workshop die in de middag gegeven wordt: om 12.00 uur wordt er verzameld in KooK-Beverwijk. Na de uitleg gaan we aan het werk om een keur van hartige en zoete lekkernijen te maken. Aan het einde van de workshop wordt alles op tafel gezet en schuiven we allemaal aan, en onder het genot van thee in vele smaken en soorten beleven we nog een leuke middag.

 • Wereldeten: Tijdens deze cursus leert u diverse snij- en kooktechnieken en uiteraard leert u heel veel lekkere gerechten maken, afkomstig uit alle delen van de wereld. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en zal ongeveer 1 x per maand plaatsvinden.
  Aan onze gezellige, grote eettafel besluiten we de avond met het nuttigen van de door u bereide gerechten. 

 • Pasta en Pesto: In deze workshop maken we verse pasta's  zoals tortelini, ravioli, maar ook spaghetti en linguini. Je leert hoe je een goed pastadeeg moet maken, en hoe je dit dan vervolgens verwerkt tot mooie pasta. Een deel van de pasta bereiden we tenslotte tot een maaltijd, die we gezamelijk onder het genot van een heerlijk glaasje wijn opeten aan onze gezellige grote tafel. De rest van de pasta wordt verpakt en neem je mee naar huis. Dan kan het thuisfront ook zien en proeven wat je hebt geleerd. Je zal zien dat het makkelijker is dan je denkt!

 • Soep en zo: Het begin van de maaltijd!!  De appetizer van het diner!!  Een tussendoortje!!  De zondagmiddagsnack!!  Soep is lekker, soep is makkelijk eten, maar soep is moeilijk te maken? Daarom nemen we een blik uit de supermarkt, dat is altijd lekker. Maar eerlijk is eerlijk, alle soepen uit blik hebben eenzelfde basissmaak; ze smaken allemaal naar Maggi. In deze cursus leer je dat soep maken helemaal niet zo moeilijk is. Je leert ook dat soep niet naar Maggi hoeft te smaken, en je leert dat je met soep heel goed aan restverwerking kunt doen. In de gemiddelde koelkast staat een keur van lekkere ingredienten die gemakkelijk tot soep zijn te verwerken. Een mooie zaterdagmiddagactiviteit.

 • Tapas en Amuses: In de workshop "Tapas & Amuses", die een dagdeel ( avond of middag ) duurt, maak je 10 verschillende Amuses en Tapas. Aansluitend eet je het gezamelijk met je medecursisten op. De start van de middag/avond is altijd met een welkomstdrankje, om elkaar wat beter te leren kennen en daarna gaan we aan de slag. Stap voor stap word je door de recepten geloodst. Soms ontstaan er spontaan nieuwe creaties omdat iemand met een ander ingrediënt wil werken, zo kan het gebeuren dat 2 dezelfde gerechten er totaal anders uitzien en smaken.

 • Proefles Wereldeten: Deze les is een kennismaking met Kook Beverwijk en kan als voorproefje dienen voor de diverse kookcursussen die elke keer weer van start gaan. U kookt samen met uw medecursisten een leuk tweegangen-diner. Aan onze gezellige, grote eettafel besluiten we deze avond met het nuttigen van de door u bereide gerechten. 

 • Gewoon Wijn: Gewoon wijn is een serie van 4 wijnproeverij-avonden waarbij elke avond in het teken van een ander land staat. In de eerste proeverij komt Frankrijk aan de beurt, dan volgt Italië op twee,  als derde Spanje en Portugal en als laatste is het zuidelijk halfrond (Zuid-Amerika, Afrika) aan de beurt.
  Onder de bezielende leiding van onze vakbekwame docent kun je elke bijeenkomst een reeks van 10 wijnen proeven (leren proeven) en beoordelen. Bij de proeverij serveren we bij elke wijn een lekker hapje, dat op de achtergrond à la minute word gemaakt door de chefkok. De hapjes sluiten aan op de kwaliteit van de wijn. In het voorjaar van 2012 zullen we "Gewoon Wijn" weer organiseren. 
   

             

 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door een mail te sturen naar info@kook-beverwijk.nl met in de onderwerp-regel "UNSUBSCRIBE".

KooK Beverwijk
Spoorsingel 129
1947 LD Beverwijk
tel:06-23775822
e:info@kook-beverwijk.nl
KvK nr.: 3437514

Deze nieuwsbrief wordt verzonden met EasyPublish Nieuwsbrief, een product van Flyers Internet Communicatie