KooKbrief november 2010.

Beste bezoeker,De kop is eraf:
Na 2 1/2 maand verbouwen is de studio klaar voor gebruik en zijn er al diverse workshops en clubs bij ons aan de gang. Een kleine impressie kunt u zien op de website. Hiernaast ziet u een foto van een groep bevriende professionele koks uit Beverwijk en omstreken, die bij KooK Beverwijk helemaal losgaan in creativiteit en culinaire expertise. Elke maand zal deze groep vrienden in KooK bijeenkomen om elkaar uit te dagen met steeds weer nieuwe ideeën en om nieuwe ingrediënten uit te proberen.

 

Wijn en spijsproeverijen:                                          
Ben jij een liefhebber van wijn, en altijd al eens een wijnproeverij willen bezoeken? Dit is je kans! In KooK gaan we wijnproeverijen organiseren. Onder de bezielende leiding van een vakbekwame gastdocent komen er per avond zo\\'n 10 soorten wijn langs om te proeven, elke keer met een ander thema, zoals de Bourgogne, de Bordeaux, de Moezel, Italiaanse wijnen etc. Bij de proeverij inbegrepen zijn een keur aan lekkere smakelijke hapjes die bij voorkeur aansluiten op de kwaliteit van de wijn. De wijn die u proeft, kunt u ook kopen of bestellen bij KooK, op de avond van de proeverij tegen een leuke actieprijs. Op de website zal gepubliceerd worden wanneer de volgende proeverij is. Ook gaan we van start met proeverijen van olie, kaas, olijven etc. Dit is nog niet helemaal in kannen en kruiken, maar we werken er hard aan.

                                       De nieuwe kookcursussen en proeflessen:
Op de website vind u een tweetal KooK-cursussen waarop u nu kunt inschrijven. Beide cursussen starten, bij voldoende belangstelling medio november. Bent u nog niet zeker of u wel een hele cursus wilt volgen, schrijf dan in voor een proefles waarvan er weer 3 gepland staan. U kunt dan tegen gereduceerd tarief proeven wat een cursus inhoudt. Kijk voor beschikbaarheid op de website bij activiteiten. Heeft u een groep vrienden/vriendinnen en wilt u gezamenlijk inschrijven neem dan even contact met ons op. Bij al onze cursussen is het credo: Gezelligheid staat voorop!

Rent-a-KooK:
Wilt u thuis eens een diner geven aan een groep vrienden en heeft u geen zin om de gehele dag in de keuken te staan, informeer dan eens vrijblijvend naar de mogelijkheden om een kok in te huren bij KooK. De kok neemt de meeste gerechten voorbereid mee en maakt deze vervolgens bij u thuis af. Tevens is het mogelijk om een vakbekwame serveerster mee te laten komen. Ook de afwas en de schoonmaak kunnen wij u uit handen nemen, informeer naar de mogelijkheden bij KooK.

 

Voor diegenen die deze nieuwsbrief een paar dagen geleden ontvingen: hierbij nogmaals de nieuwsbrief, maar dan met plaatjes.
Met vriendelijke groet,
Ed van Roon
 

 


Pana cotta met verse vruchtensaus
Benodigdheden:
180 gr suiker
Cointreau ( andere sinaasappellikeur)
1 ltr koksroom ( of slagroom)
8 gelatine blaadjes
Vers roodfruit, zoals aardbeien, rode bessen blauwe bessen, bramen en frambozen
Balsamicogelei aardbei
Verse mint
Zacht geslagen licht gezoete slagroom

Bereidingswijze:
Week de gelatine blaadjes in lauw water.
Doe de suiker in een pan met een klein beetje water, kook dit op totdat er een lichtbruine stroop ontstaat. Voeg de room toe en breng het geheel tot bijna aan de kook. Haal de gelatine blaadjes uit het water en voeg het aan het mengsel toe. Afmaken met een scheut likeur, daarna in de vormen doen.

Het fruit met een drupje olie in een pan aanzetten met een beetje suiker, afblussen met wat roodfruitsap, iets likeur en balsamico siroop. Een minuut doorkoken.

Afmaken:
Doe saus met het rode fruit op een bord, haal de pana cotta ( indien mogelijk ) uit de vorm en zet hem op het roodfruit. Evt. wat zacht opgeslagen gezoete slagroom erbij en afgarneren met een blaadje munt.


 

 

 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door een mail te sturen naar info@kook-beverwijk.nl met in de onderwerp-regel "UNSUBSCRIBE".

KooK Beverwijk
Spoorsingel 129
1947 LD Beverwijk
tel:06-23775822
e:info@kook-beverwijk.nl
KvK nr.: 3437514

Deze nieuwsbrief wordt verzonden met EasyPublish Nieuwsbrief, een product van Flyers Internet Communicatie