KooK-brief juni

Beste bezoeker,

"Ontbijtje"

Nieuw in ons assortiment is het "Ontbijtje". Wil je iemand eens lekker verwennen met een ontbijt, kijk dan nu op de website voor de diverse mogelijkheden. 
We hebben de keuze uit verschillende ontbijtjes, die je kunt bestellen. De ontbijtjes zijn met zorg samengesteld en worden bezorgd op elk adres in de regio en op het tijdstip dat u wenst. Zo kunt u lekker blijven liggen en wordt het ontbijt voor u verzorgd.

 

"Gewoon wijn"

"Gewoon wijn" is van start gegaan. De eerste  bijeenkomsten  waren een groot succes te noemen, met dank aan de onuitputtelijke wijnkennis van onze sommelier èn de enthousiaste en gezellige groep cursisten.
 De eerste keer ging over hèt wijnland van de wereld, Frankrijk. Tien mooie wijnen zijn er geproefd en bij elke wijn werd à la minute een lekker hapje bereid. Zo was de eerste wijn een mooie Champagne Delot "Grande Reserve". Met een 5 jaar oude "Banyul", een wijn die erg op port lijkt en dus een ideale dessertwijn is, werd de avond besloten.
Bij de tweede bijeenkomst was Italië aan de beurt. Ook deze avond kwamen er weer een aantal bijzondere topwijnen aan bod. En ook hier weer bij elke wijn een mooi bijpassend gerechtje. De absolute topper deze keer was een Amarone della Valpolicella, classico 'Bariques', daarbij geserveerd Stilton kaas op rucola in balsamico dressing. Een gewaagde combinatie van smaken die zeer goed is uitgepakt.
De volgende keer is Spanje/Portugal aan de beurt en de keer daarna behandelen we het zuidelijk halfroond. Je kunt nog inschrijven voor één keer of voor de volgende beide keren. Een echte aanrader voor wie meer wil weten over goede wijn en van lekker eten houdt.
Wil je aan een nieuwe cursus van 4 bijeenkomsten deelnemen, kijk dan op de Activiteitenpagina van de website www.kook-beverwijk.nl voor de beschikbara data. Binnenkort gaan er weer 4 nieuwe series wijnproefavonden van start.  

Wereldeten proefles:

Er zijn weer nieuwe proeflessen gepland voor de cursus "Wereldeten". Kijk snel op de Activiteitenpagina van de website www.kook-beverwijk.nl voor de beschikbare data.
Tijdens de proefles maak je in groepjes van 2 personen een aantal gerechten, die daarna gezamelijk worden opgegeten. Zo krijg je een indruk over hoe de cursus wereldeten in zijn werk gaat. Naderhand kun je beslissen of je de volledige cursus van 8  lessen ( ongeveer 1 x per maand )  wilt meedoen.  

Nieuwe workshops:

Er zijn nieuwe workshops gepland. Zie de Activiteitenpagina op onze website www.kook-beverwijk.nl. Wil je met een groep vrienden, collega's  of familie een workshop volgen, neem dan contact op met KooK-Beverwijk om een afspraak te maken over een datum. 

"Soep en zo"

  • In deze workshop leer je hoe je van water met vlees en botten, bouillon maakt en hoe je daar dan vervolgens heerlijke soepen van kunt maken. In totaal maak je drie soepen; een heldere soep, een gebonden soep en een maaltijdsoep. De workshop wordt gegeven op de zaterdagmiddag en duurt ongeveer 3 uur. Nederlanders houden van soep. Zeker als ie vers gemaakt is!

 

 "Pasta en Pesto"

  • In deze workshop worden verse pasta's gemaakt zoals tortellini, ravioli, maar ook spaghetti en linguini. Op eenvoudige wijze leer je hoe je een goed pasta- deeg moet maken en hoe je dit dan vervolgens verwerkt tot een mooie verse pasta. Een deel van de pasta bereiden we tot een maaltijd die we gezamelijk opeten aan onze gezellige grote tafel onder het genot van een goed glas wijn. De rest neem je mee naar huis.

"Tapas en Amuses"

  • Deze populaire workshop heeft al een aantal keren plaatsgevonden en is een echte aanrader voor wie het leuk vindt om lekkere kleine hapjes klaar te maken. Je bent ongeveer 2 uur bezig en dan staat de tafel vol met een keur aan lekkere Tapas en Amuses. En dan is het smullen geblazen..

Meer informatie over deze workshops kun je vinden op de Activiteitenpagina van de website www.kook-beverwijk.nl. Wil je nog meer informatie, bel me dan gewoon even op. 

 

BBQ.

Nieuw in ons assortiment is de BBQ catering. Wij verzorgen BBQ pakketten die u zelf kunt samenstellen. U kunt kiezen uit diverse soorten vlees voor op de grill, saladeschotels, salades en sausen. Ook de BBQ zelf is bij ons te huur.
Desgewenst verzorgen wij ook compleet uw BBQ, waarbij er een kok bij u thuis komt om het vlees voor u te grillen, zodat u uw handen volledig vrij heeft om uw aandacht aan uw gasten te schenken.
En om het feest nog completer te maken kunnen wij ook zorgen voor een serveerster, bar en drankjes en luxe warme of koude bittergarnituren. Kijk op de website www.kook-beverwijk.nl voor meer informatie.

 

        

Pastasalade:

Recept:
310 gr kleine pastaschelpjes of macaroni, 3 teentjes knoflook, 250 gr gele kerstomaatjes, 250 gr rode kerstomaatjes, 1/2 komkommmer, 50 gr zwarte olijven zonder pit, 40 gr kappertjes, 1/2 potje verse bieslook, 1/2 potje verse bieslook, 4 flinke eetlepels mayonaise, 1/2 eetlepel mosterd, 2 eetlepels volle yoghurt, scheutje azijn, zout en peper uit de molen

Bereidingswijze:
Breng een pan met water met wat zout aan de kook, gooi de pasta en de ongepelde teentjes knoflook erin. Laat dit 5 minuten koken totdat de pasta al dente is, giet het af, haal de knoflook eruit  voor de dressing, spoel de pasta af met koud water en laat het uit lekken. Doe de pasta in een kom. snij de tomaatjes in vieren en de komkommer in even grote stukjes als de tomaatjes. Snij de bieslook en de basilicum fijn. Doe dit alles in de kom met de pasta. Voeg ook de kappertjes toe.
Knijp de knoflook uit zijn velletje in een vijzel en stamp dit fijn. Doe er de azijn, mosterd, yoghurt en mayonaise bij en breng op smaak met peper en zout.
Meng dit door de pasta. Zet het ongeveer een uur in de koelkast. Eet smakelijk! 

 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door een mail te sturen naar info@kook-beverwijk.nl met in de onderwerp-regel "UNSUBSCRIBE".

KooK Beverwijk
Spoorsingel 129
1947 LD Beverwijk
tel:06-23775822
e:info@kook-beverwijk.nl
KvK nr.: 3437514

Deze nieuwsbrief wordt verzonden met EasyPublish Nieuwsbrief, een product van Flyers Internet Communicatie