Gewoon wijn, KooKbrief special

Beste bezoeker,

                                                                                                             

GEWOON WIJN!

Gewoon wijn is een serie van 4 wijnproeverij-avonden waarbij elke avond in het teken van een ander land staat. In de eerste proeverij komt Frankrijk aan de beurt, dan volgt Italie als 3e Spanje en Portugal en als laatste is het zuidelijk halfrond ( zuid-America, Afrika etc ) aan de beurt.
Onder de bezielende leiding van onze vakbekwame docent kun je elke bijeenkomst een reeks van 10 wijnen proeven ( leren proeven) en beoordelen. Na 4 avonden heb je dus al 40 soorten wijn geproefd en beoordeeld. Bij de proeverij inbegrepen zijn diverse smakelijke hapjes, waarbij we proberen om die zoveel mogelijk te laten aansluiten op de kwaliteit van de wijn.
Bij de wijnproeverijen staat net als bij de andere cursussen de gezelligheid voorop maar het is ook de bedoeling dat je er uiteindelijk iets van opsteekt.
En natuurlijk kun je de wijn die je geproefd hebt ook kopen bij KooK, tegen een zeer gunstige prijs.   
Ben je wijnliefhebber, wil je eens wat meer weten over wijn, of vind je het gewoon gezellig om een avond met (on)bekenden wijn te proeven. Bij voldoende belangstelling gaat de eerste bijeenkomt op 10 februari van start om 19.30 uur. de vervolgavonden zijn. 10 maart, 7 april en 12 mei. Kijk snel op de website of bel met KooK om je aan te melden.

Kosten: De kosten van de totale cursus van 4 bijeenkomsten, inclusief de wijn en hapjes bedragen € 130.00 p.p.

 

 

 

In de Nieuwsbrief van januari 2011 stond het recept van verse erwtensoep, helaas stond er niet in vermeld hoeveel spliterwten er in de soep moesten. Bij deze het recept nogmaals met het juiste gewicht aan spliterwten.

Erwtensoep zoals grootmoeder het al maakte, lekker bij de warme kachel als er buiten sneeuw ligt en het guur is. Maar eerlijk is eerlijk, niet veel mensen kunnen nog snert maken. Toch is het makkelijker dan je denkt, het kost wat tijd en wat aandacht, maar dan heb je ook wat. Veel plezier met het maken van SNERT en eet smakelijk daarna. 

Recept:

400 gr hamlappen
4     liter water
laurier, kruidnagel, 4 peperkorrels, 2 bouillonblokjes 1 fijngesneden ui, zout

600 gr spliterwten
100 gr spekblokjes
300 gr prei in ringen
300 gr wortel in blokjes
2 uien in blokjes
300 gr knolselderij in blokjes
300 gr kruimige aardappel in blokjes
1 bosje selderij gesneden
1 grote rookworst in plakjes
zout, peper, bouillonblokje

Bereidingswijze:

Zet het water met de hamlappen op en breng aan de kook, voeg de kruiden het zout en de ui toe en laat het 1 uur trekken. Haal het vlees eruit en zet het weg onder het vocht. Breng de rest van het vocht aan de kook met de spliterwten. Laat het 20 à 30 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. Als de spliterwten zacht beginnen te worden de rest van de ingredienten ( niet de worst ) erbij doen en het geheel weer aan de kook brengen onder regelmatig roeren. Ondertussen het vlees uit de bouillon halen en snijden in stukken van 1 cm2. Doe de bouillon bij de spliterwten. Als de erwten helemaal zacht zijn en de soep lekker aan het binden, doe je het vlees bij de soep. Afproeven en op smaak brengen met peper en zout en evt. een bouillonblokje. Als laatste de gesneden worst erbij doen. Serveren met roggebrood belegd met katenspek. Eet smakelijk . 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door een mail te sturen naar info@kook-beverwijk.nl met in de onderwerp-regel "UNSUBSCRIBE".

KooK Beverwijk
Spoorsingel 129
1947 LD Beverwijk
tel:06-23775822
e:info@kook-beverwijk.nl
KvK nr.: 3437514

Deze nieuwsbrief wordt verzonden met EasyPublish Nieuwsbrief, een product van Flyers Internet Communicatie