KooKbrief Januari 2011

Beste bezoeker,

 

                                                                                                                

 

Om te beginnen willen wij van KooK iedereen een zeer goed en vooral smakelijk 2011 toewensen.
2011 begint weer met een nieuwsbrief die we vooral leuk, leesbaar en smakelijk willen houden. hopelijk is dit weer gelukt is en wij wensen je veel leesplezier. 

 

Wijn- en spijsproeverijen:
Zoals aangkondigd in de vorige nieuwsbrief gaan we bij KooK ook wijn- en spijsproeverijen houden, en we hebben de eerste proeverij nu rond.

GEWOON WIJN!

Gewoon wijn is een serie van 4 wijnproeverij-avonden waarbij elke avond in het teken van een ander land staat. Het eerste land dat op de agenda staat is ( hoe kan het ook anders) Frankrijk.
Onder de bezielende leiding van onze vakbekwame docent kun je een reeks van 10 wijnen proeven ( leren proeven) en beoordelen. Na 4 avonden heb je dus al 40 soorten wijn geproefd en beoordeeld. Bij de proeverij inbegrepen zijn diverse smakelijke hapjes, die bij voorkeur aansluiten op de kwaliteit van de wijn. En natuurlijk kun je de wijn die je geproefd hebt ook kopen bij KooK, tegen een zeer gunstige prijs.   
Ben je wijnliefhebber, wil je eens wat meer weten over wijn, of vind je het gewoon gezellig om een avond met (on)bekenden wijn te proeven, kijk snel op de website of bel met KooK om je aan te melden.

In navolging op de wijnproeverijen starten we binnenkort ook met diverse andere proeverijen, hou hiervoor de website in de gaten.     

 

 Nieuwe kookgroepen, cursussen en proeflessen.

In januari start er een nieuwe kookgroep op de donderdagavond, eenmaal per maand gedurende 8 bijeenkomsten vanaf 19.00 uur gaan ze koken. Alvast veel plezier toegewenst.
Ook staan er weer 2 nieuwe mogelijkheden voor het volgen van proeflessen op de website, nl op donderdag 20 januari en vrijdag 21 januari. Een proefles is bedoeld om te "proeven" van de sfeer en te kijken of een cursus iets voor jou is.
Check de de website en schrijf je in want vol is vol.     

 

KooK op de markt in IJmuiden: 

16 december stond Kook op de markt in IJmuiden. Met producten die dagelijks vers op de markt verkrijgbaar zijn is KooK aan het werk om, in dit geval, verse erwtensoep met heerlijke verse rookworst, en roggebrood met spek uit te delen. De gehele dag werden we hierbij vergezeld door de "Banjoman" op zijn rendier die kerstliedjes ten gehore bracht.
.  

Erwtensoep zoals grootmoeder het al maakte, lekker bij de warme kachel als er buiten sneeuw ligt en het guur is. Maar eerlijk is eerlijk, niet veel mensen kunnen nog snert maken. Toch is het makkelijker dan je denkt, het kost wat tijd en wat aandacht, maar dan heb je ook wat. Veel plezier met het maken van SNERT en eet smakelijk daarna. 

Recept:

400 gr hamlappen
4     liter water
laurier, kruidnagel, 4 peperkorrels, 2 bouillonblokjes 1 fijngesneden ui, zout

100 gr spekblokjes
300 gr prei in ringen
300 gr wortel in blokjes
2 uien in blokjes
300 gr knolselderij in blokjes
300 gr kruimige aardappel in blokjes
1 bosje selderij gesneden
1 grote rookworst in plakjes
zout, peper, bouillonblokje

Bereidingswijze:

Zet het water met de hamlappen op en breng aan de kook, voeg de kruiden het zout en de ui toe en laat het 1 uur trekken. Haal het vlees eruit en zet het weg onder het vocht. Breng de rest van het vocht aan de kook met de spliterwten. Laat het 20 à 30 minuten zachtjes koken, af en toe roeren. Als de spliterwten zacht beginnen te worden de rest van de ingredienten ( niet de worst ) erbij doen en het geheel weer aan de kook brengen onder regelmatig roeren. Ondertussen het vlees uit de bouillon halen en snijden in stukken van 1 cm2. Doe de bouillon bij de spliterwten. Als de erwten helemaal zacht zijn en de soep lekker aan het binden, doe je het vlees bij de soep. Afproeven en op smaak brengen met peper en zout en evt. een bouillonblokje. Als laatste de gesneden worst erbij doen. Serveren met roggebrood belegd met katenspek. Eet smakelijk . 

 

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door een mail te sturen naar info@kook-beverwijk.nl met in de onderwerp-regel "UNSUBSCRIBE".

KooK Beverwijk
Spoorsingel 129
1947 LD Beverwijk
tel:06-23775822
e:info@kook-beverwijk.nl
KvK nr.: 3437514

Deze nieuwsbrief wordt verzonden met EasyPublish Nieuwsbrief, een product van Flyers Internet Communicatie